رفتن به محتوای اصلی
x
محدود کردن مصرف قند مادر وقتی جنین در رحم دارد و در اوایل دوران کودکی به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری های مزمن در میانسالی را کاهش می دهد

خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در کودکانی که در 1000 روز اول بارداری خود محدودیت قند داشتند تا 35 درصد کاهش یافت همپنین در بزرگسالی تا 20 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا بودند. محققان از داده‌های معاصر Biobank بریتانیا، پایگاه‌داده‌ای از تاریخچه‌های پزشکی و عوامل ژنتیکی، سبک زندگی و سایر عوامل خطر بیماری، برای مطالعه تأثیر آن محدودیت‌های قند در اوایل زندگی بر پیامدهای سلامتی بزرگسالان باردار در بریتانیا استفاده کردند.

آیا رژیم غذایی می تواند سن بیولوژیکی شما را تغییر دهد؟

مطالعه ای که در JAMA Network Open منتشر شد، تأثیر رژیم های غذایی، به ویژه مصرف قند، بر سن اپی ژنتیک زنان سیاه و سفید پوست در میانسالی را ارزیابی کرد. نشانگرهای ساعت اپی ژنتیک، بر اساس متیلاسیون DNA، به دقت استعداد فرد را در برابر خطر بیماری مزمن مرتبط با سن پیش‌بینی می‌کنند. نشانگر GrimAge، ابزاری محبوب برای ارزیابی سلامت کلی و خطر بیماری، به نسخه 2.0 به روز شده و در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت.

نظارت بر سلول های T ممکن است به پیشگیری از دیابت نوع 1 کمک کند.

دانشمندان نشان داده‌اند که تجزیه و تحلیل نوع خاصی از سلول‌های ایمنی در خون می‌تواند به شناسایی افراد در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع)  1یک بیماری خودایمنی تهدیدکننده حیات( کمک کند. در صورت تایید این مطالعات در آینده،  این رویکرد میتواند برای انتخاب بیماران مناسب برای درمان استفاده شود به صورتی که فرآیند خودایمنی را متوقف کرد و دیابت نوع 1 را به یک بیماری قابل پیشگیری تبدیل کرد.

صبحانه زود هنگام ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.

خوردن صبحانه بعد از ساعت 9 صبح خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را در مقایسه با افرادی که قبل از ساعت 8 صبح می خورند تا 59 درصد افزایش می دهد. این آمار با مطالعه بر روی بیش از 100000 شرکت کننده در یک کوهورت فرانسوی به دست آمد. نتایج نشان می‌دهد که می‌توانیم نه تنها با تغییر نوع غذا بلکه با تغییر زمان خوردن آن نیز خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهیم.

ذخیره چربی در ناحیه شکم همیشه خطر دیابت را افزایش نمیدهد!

معمولا گفته می شود که ذخیره چربی در اطراف شکم، شما را در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 قرار می دهد. اما یافته‌های جدید از دانشکده پزشکی دانشگاه ویرجینیا نشان می‌دهد که تغییرات طبیعی در ژن‌های ما می‌تواند باعث شود برخی افراد چربی را در ناحیه کمر ذخیره کنند، اما در عین حال از آنها در برابر دیابت نیز محافظت می‌کنند!

چه نوع ورزشی برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بهتر است؟

تجزیه و تحلیل بر روی اثرات مثبت ورزش بر سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان می دهد که اگرچه همه ورزش ها کمک کننده هستند، برخی فعالیت ها در زمان مشخص برای سلامتی افراد بسیار مفید هستند.

این مطالعه که در مجله آمریکایی پزشکی منتشر شده است، خلاصه ای جامع اما ساده از فواید ورزش بر کنترل سطح گلوکز خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ارائه می دهد.

وعده های غذایی کمتر ممکن است از دیابت نوع 2 و چاقی جلوگیری کند.

بررسی  های جدید نشان میدهد که نوع خاصی از روزه داری ممکن است شانس ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد و سلامت کلی شما را بهبود بخشد. این نوع روزه‌داری که به عنوان غذا خوردن با محدودیت زمانی شناخته می‌شود، به معنای داشتن وعده‌های غذایی منظم اما کمتر، حذف میان وعده‌های آخر شب و نخوردن 12 تا 14 ساعت (اغلب در طول شب) است.

پس از بررسی جامع مطالعات منتشر شده و بررسی شده، محققان به ارتباط بین تعداد وعده های غذایی و چاقی و دیابت نوع 2 پی بردند.

وبينار بين المللي مطالعات اجتماعي سلامت، با تأكيد بر كوويد 19 و نظام سلامت

مركز تحقيقات سياستگذاري سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نظر دارد "سومين وبينار بين المللي مطالعات اجتماعي سلامت، با تأكيد بر كوويد 19 و نظام سلامت" را از تاريخ 26 لغايت 27 آذرماه سال جاري برگزار نمايد. 

مهلت ارسال خلاصه مقالات وبينار تا تاريخ 30 آبان ماه سال جاري میباشد.

ضمن ارسال پوستر، پايگاه الكترونيكي وبينار جهت كسب اطلاعات تكميلي به شرح ذيل اعلام می گردد.

قابل توجه اعضای محترم هیات علمی و سایر محققین

مجله انگلیسی با عنوان " Current Research in Medicine and Epidemiology Journal" که توسط دانشکده علوم پزشکی نیشابور منتشر می گردد، در زمینه های متفاوت علوم بالینی،علوم پایه و تحقیقات اپیدمیولوژیک و با هدف ترویج و انتشار یافته های علمی مبتنی بر پژوهش و ارتقای سطح دانش محققین و نیز آموزش وانتقال مفاهیم علوم پزشکی، آماده دریافت مقالات درحوزه علوم پزشکی میباشد. 
برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس زیر مراجعه نمایید.

  http://Journal.nums.ac.ir

رویداد مجـازي "فنـاوري هـاي نـوین پیشگیري از شیوع کووید 19 و آنفلوآنزاي فصلی در مراکز آموزشی"

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی - درمانی قزوین در نظر دارد رویداد مجـازي "فنـاوري هـاي نـوین پیشگیري از شیوع کووید 19 و آنفلوآنزاي فصلی در مراکز آموزشی" را در شهریور ماه سال جاري برگزار نماید. علاقه مندان می توانند با استفاده از توضیحات پوستر در این رویداد شرکت نمایند. 

اشتراک در بهداشت و درمان