تحقیقات جدید در مورد دیابت رتینوپاتی

آسیب چشمی ناشی از دیابت، رتینوپاتی نامیده می شود. اگر کنترل نشود، می تواند منجر به مشکلات بینایی و در نهایت از دست دادن بینایی شود. اما گزینه های درمانی در حال حاضر محدود، تهاجمی هستند و برای همه کار نمی کنند. تحقیقاتی که ما در حال حاضر سرمایه گذاری می کنیم امیدوار است که این موضوع را تغییر دهد

رگ‌های خونی عمدتاً از دو نوع سلول تشکیل شده‌اند: سلول‌های اندوتلیال که دیواره رگ را می‌پوشانند و پری‌سیت‌هایی که به دور سلول‌های اندوتلیال می‌پیچند و از آنها حمایت می‌کنند. هنگامی که رتینوپاتی ایجاد می شود، پری سیت ها به درستی کار نمی کنند و در نهایت می میرند.

این امر باعث می شود رگ های خونی در پشت چشم که شبکیه نامیده می شود نشت کرده و آسیب ببینند.

تحقیقات در دهه 1980 اولین برنامه غربالگری چشم در بریتانیا  برای افراد مبتلا به دیابت آغاز شد که کمک می کند تا علائم اولیه رتینوپاتی را شناسایی کرده و زودتر مداخله کنیم.

در حالی که غربالگری می‌تواند این آسیب را در مراحل اولیه شناسایی کند، درمان‌های کنونی تنها زمانی مؤثر هستند که رتینوپاتی به مراحل بعدی پیشرفت کند، به این معنی که تا زمانی که بینایی تحت تأثیر قرار نگیرد، این بیماری قابل درمان نیست.

بنابراین ما به شدت نیاز به درک بیشتر در مورد چگونگی ایجاد رتینوپاتی دیابتی داریم و درمان‌های ابتکاری جدیدی در حال توسعه است .

کشف درمان های جدید برای رتینوپاتی

پروفسور استفن ماس و جان گرین‌وود و تیمشان در دانشگاه کالج لندن دریافته‌اند که پروتئینی در شبکیه به نام LRG1 به آسیب عروق خونی کمک می‌کند که در اوایل رتینوپاتی اتفاق می‌افتد. این تیم در حال بررسی نقش دقیق LRG1 است.

این تیم دریافتند که سطوح بالای قند خون می‌تواند باعث سطوح بالای LRG1 شود و داشتن LRG1 بیش از حد اولین دومینو در زنجیره رویدادهایی است که منجر به سقوط پری‌سیت‌ها و رگ‌های خونی در چشم می‌شود. با درمان موش های مبتلا به دیابت با یک روش درمانی جدید که فعالیت LRG1 را مسدود می کند، آنها توانستند از چشم موش ها در برابر آسیب رتینوپاتی محافظت کنند.

آشکار کردن تأثیر LRG1 به ما بینش بهتری در مورد چگونگی ایجاد آسیب پری سیتی و کاهش بینایی در افراد مبتلا به دیابت می دهد. تحقیقات پروفسور ماس و گرین‌وود نیز گامی در جهت آزمایش درمان‌های جدید ضد LRG1 در افراد مبتلا به رتینوپاتی است.

در نهایت، این می‌تواند زندگی افراد مبتلا به دیابت با رتینوپاتی در مراحل اولیه را تغییر دهد، یا افرادی که درمان‌های فعلی رتینوپاتی برای آنها مؤثر نیست.

جلوگیری از آسیب به شبکیه چشم

علاوه بر این به راهی برای محافظت از سلول های اندوتلیال در برابر آسیب های ناشی از سطح بالای قند خون نیاز داریم. پروتئین فعال C (APC) پروتئینی است که می تواند سلول های اندوتلیال را در شرایط دیگر مانند مسمومیت عفونی یا سکته مغزی محافظت و ترمیم کند. دانشمندان در حال آزمایش تاثیر APC در کاهش آسیب سلول های اندوتلیال در رتینوپاتی هستند.

آنها این کار را با رشد سلول‌های اندوتلیال در آزمایشگاه و قرار دادن آنها در معرض سطوح بالای قند انجام داده‌اند تا آسیب دیدگی در افراد مبتلا به دیابت را تقلید کنند.

تیم تحقیقاتی تاکنون دریافته است که درمان سلول‌های اندوتلیال رشد یافته در آزمایشگاه با APC می‌تواند از آنها محافظت کند، زیرا به نظر می‌رسد اتصالات بین داخل و خارج سلول‌ها را تقویت می‌کند. در مرحله بعد، تیم قصد دارد این سلول‌ها را دقیق‌تر مطالعه کند تا بفهمد چگونه APC از آنها محافظت می‌کند.

دکتر لکنر همچنین آزمایش APC را روی موش های مبتلا به دیابت آغاز کرده است. به طور سنتی، فقط موش های نر در تحقیقات دیابت و همچنین در بسیاری از زمینه های پزشکی دیگر مورد مطالعه قرار گرفته اند. این مشکل زمانی مشخص می شود که داروها در آزمایش‌های بالینی روی افراد مورد مطالعه قرار می‌گیرند، زیرا شکاف‌های بالقوه خطرناکی در دانش ما در مورد چگونگی تأثیر درمان‌ها بر زنان وجود دارد.

اما دکتر لچنر و تیمش راهی برای استفاده از موش های ماده در تحقیقات خود پیدا کرده اند. این بدان معنی است که آنها می توانند به یافته های خود اطمینان بیشتری داشته باشند و هر آزمایش بالینی آینده در مورد درمان آنها قابل اعتمادتر خواهد بود.

تحقیقات دکتر لکنر می تواند به توسعه درمان های جدید برای کمک به کند کردن پیشرفت رتینوپاتی در مراحل اولیه کمک کند و از افراد مبتلا به دیابت در برابر این عارضه ویرانگر محافظت کند. ما مشتاقانه منتظریم تا ببینیم تیم در آینده چه چیزی را کشف می کند.

منبع: