غذاهای پرچرب فقط در چند روز حافظه را مختل میکنند
پژوهشگران دانشگاه پزشکی کارولینای شمالی در مطالعهای جدید نشان دادهاند که رژیمهای غذایی پرچرب و ناسالم میتوانند در عرض تنها چند روز عملکرد حافظه را تحت تأثیر قرار دهند.
در این تحقیق، موشهایی که غذایی مشابه فستفودهای رایج غربی مصرف کرده بودند، تنها پس از چند روز، دچار اختلال در فعالیت سلولهای عصبی مرتبط با حافظه شدند. این تغییرات به دلیل کاهش دسترسی مغز به قند خون رخ داده بود و باعث شد پردازش حافظه مختل شود.
نکته مهم این است که با بازگرداندن سطح قند به مغز، فعالیت غیرعادی سلولها کاهش یافت و عملکرد حافظه بهبود پیدا کرد. این یافته نشان میدهد که تغییرات سریع در رژیم غذایی یا مداخلاتی مانند روزهداری متناوب میتوانند از آسیبهای مغزی جلوگیری کنند.
پژوهشگران هشدار میدهند که رژیمهای پرچرب بلندمدت میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای مغزی مانند آلزایمر و زوال عقل را افزایش دهند و اهمیت تغذیه سالم برای حفظ سلامت مغز را تأکید میکنند.
این تحقیق در مجله Neuron منتشر شده و توسط دکتر خوان سونگ و دکتر تیلور لندری هدایت شده است.
https://www.sciencedaily.com/releases/2025/09/250927031249.htm