رفتن به محتوای اصلی
x

رژیم کم‌کربوهیدرات در صورت تداوم، می‌تواند یک روش مفید برای پیشگیری و درمان دیابت نوع ۲ باشد

مطالعه‌ای جدید از دانشگاه تولین که در نشریه JAMA Network Open منتشر شده، نشان می‌دهد که رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات می‌تواند به کاهش قند خون در افرادی که دیابت دارند یا در معرض آن هستند—و هنوز دارویی مصرف نمی‌کنند—کمک کند.

در این مطالعه، دو گروه با هم مقایسه شدند: گروهی با رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات و گروهی که رژیم معمول خود را ادامه دادند. پس از شش ماه، گروه کم‌کربوهیدرات کاهش بیشتری در سطح هموگلوبین A1c (نشانگر میانگین قند خون) نسبت به گروه دیگر داشتند. همچنین، این گروه کاهش وزن و سطح قند خون ناشتا کمتری نیز نشان دادند.

دیابت نوع ۲ بیش از ۹۰٪ موارد دیابت را تشکیل می‌دهد و می‌تواند باعث کاهش کیفیت زندگی، تاری دید، بی‌حسی اندام‌ها و خستگی شود و مشکلات جدی‌تری مانند بیماری‌های قلبی، نارسایی کلیه و از دست دادن بینایی ایجاد کند.

رژیم کم‌کربوهیدرات (Low-Carb) رژیمی است که در آن مصرف کربوهیدرات‌ها به‌ویژه کربوهیدرات‌های ساده و تصفیه‌شده (مانند نان سفید، برنج سفید، قند و شیرینی‌ها) کاهش یافته و تمرکز بیشتر بر مصرف پروتئین‌ها، چربی‌های سالم و سبزیجات کم‌نشاسته قرار دارد.

در این رژیم، منابع غذایی اصلی شامل پروتئین‌ها: گوشت، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ, چربی‌های سالم: روغن زیتون، آووکادو، مغزها, سبزیجات: کلم بروکلی، اسفناج، گل‌کلم می باشند و هدف اصلی این رژیم کمک به کنترل سطح قند خون، کاهش وزن، بهبود حساسیت به انسولین، کاهش خطر دیابت نوع ۲ و بیماری‌های متابولیک می باشد.

یافته‌های این مطالعه به‌ویژه برای افراد با پیش‌دیابت اهمیت دارد؛ وضعیتی که سطح A1c آن‌ها بالاتر از حد نرمال ولی پایین‌تر از حد تشخیص دیابت است. طبق آمار CDC، حدود ۹۶ میلیون آمریکایی پیش‌دیابت دارند، اما بیش از ۸۰٪ از وجود آن بی‌اطلاع هستند.

در این مطالعه، کاهش A1c در گروه رژیم کم‌کربوهیدرات حدود ۰٫۲۳ درصد بیشتر از گروه کنترل بود که از نظر بالینی، قابل توجه تلقی می‌شود. حدود نیمی از کالری رژیم کم‌کربوهیدرات از چربی‌ها تأمین می‌شد، اما بیشتر این چربی‌ها از نوع سالم (چربی‌های تک‌غیراشباع و چندغیراشباع) مانند روغن زیتون و مغزها بودند.

 

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/10/221026114351.htm